Today.ua

В якому випадку можна отримати пенсію родичів

Громадяни України мають право оформити на себе отримання пенсії свого померлого родича. Для цього необхідно виконати кілька умов.

Після смерті пенсіонера його родичі можуть отримувати пенсійні виплати. У зв'язку з цим, в українському законодавстві передбачена певна процедура, яка дозволяє отримати недоотриману пенсію покійного родичі, яка була нарахована до дня смерті пенсіонера.

Право на отримання пенсійних виплат померлого родича мають:

Оформити отримання пенсійних виплат після смерті родича можуть батько або мати померлого, якщо вони вже досягли пенсійного віку або є особами з з інвалідністю. Також право на отримання пенсії покійного родича мають її чоловік або дружина, брат або сестра, якщо вони не працюють і зайняті доглядом за дитиною (до 8 років) померлого. Право на отримання пенсійних виплат покійного родича в Україні може бути надано дітям не досягли 18 років і тим, хто вже є повнолітнім, але до 18-річного віку став особою з інвалідністю.

У тих випадках, коли у покійного пенсіонера немає родичів, зазначених категорій, пенсійні виплати померлого будуть внесені до складу спадщини. Щоб оформити отримання пенсії покійного, родичі повинні подати заяву про виплату коштів протягом 6 місяців з моменту смерті пенсіонера. В іншому випадку, всі засоби увійдуть до складу спадщини.

Нагадаємо, в Україні розведеним жінкам буде складніше вийти на пенсію. Доведеться надавати додаткові документи в ПФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ