Today.ua

У Німеччині виник дефіцит працівників: названо фахівців, яких не вистачає найбільше

Німеччина стала другою країною після Польщі, яка прийняла максимальну кількість українських біженців. Багато з них активно намагаються працевлаштуватися. У країні виник дефіцит деяких працівників. Названо фахівців, яких на ринку недостатньо.

У Німеччині відкрилися тисячі вакансій для наших співвітчизників. Одних професій не вистачає – вони користуються максимальним попитом, а інші трудові мігранти не можуть знайти роботу. За даними порталу SchengenVisaInfo.com, найбільша потреба працівників виникла у галузі науки, охорони здоров'я та техніки.

Фахівців у Німеччині ділять на три категорії за рівнем кваліфікації:

У країні великий попит на професіоналів з вищою освітою: фахівців із розробки програмного забезпечення, юристів, фармацевтів, лікарів, які займаються лікуванням внутрішніх органів, анестезіологів, медиків для надання швидкої допомоги.

Німеччина запрошує до співпраці фахівців з опалення, сантехніки, кондиціювання повітря, будівництва свердловин та підземних робіт, монтажу та обслуговування електричних ланцюгів, а також догляду за літніми людьми. Також є гостра потреба у фізіотерапевтах, ерготерапевтах, податкових консультантах, логопедах.

Щоб знайти роботу у Німеччині, потрібно звертатися до регіональних Агентств із працевлаштування. Там надають консультації про те, на які вакансії можна відгукнутися. Можна шукати пропозиції на сайті: www.arbeitsagentur.de.

Українці також можуть скористатися спеціальними ресурсами, серед яких monster.de, jobbörse.de, stepstone.de, make-it-in-Germany.de, adzuna.de. Пропозиції з працевлаштування також доступні на Linkedin та Xing.

Раніше українських біженців у Німеччині попередили про суворе покарання за одну дію: вони можуть одержати штраф до 1000 євро або тюремний термін до двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ