Today.ua

У Німеччині українських біженців масово виселяють із готелів та хостелів: названо причину

У столиці Німеччини українських біженців масово виселяють із готелів та хостелів. Названо причину непопулярного рішення щодо наших співвітчизників.

Стало відомо, що українців у Берліні змушують залишати місця тимчасового притулку, серед яких були готелі. Це пов'язано з початком туристичного сезону. Біженців переводять у доступне житло.

Справа в тому, що на початку квітня до столиці Німеччини прибувають тисячі туристів, які бронюють номери у хостелах та готелях. Нашим землякам доводиться звільняти місця та міняти місце проживання. Українці переїжджають у приміщення колишнього аеропорту Тегель та зупиняються у наметах та терміналах, де стоять ліжка. Центр розрахований на прийом 4800 біженців.

До Берліна щодня приїжджають 70 біженців, понад 2000 осіб у місяць. Їм потрібно подавати заяву на отримання притулку та залишитись у колективному житлі. Наприклад, таке обладнане на території колишнього аеропорту Темпельхоф. Місцева влада заявила, що до кінця травня не зможе відкрити більше об'єктів для людей.

Чому українських біженців масово виселяють у Берліні

З'ясувалося, що контракти із шістьма хостелами в Берліні закінчилися наприкінці березня. Їх довелося залишити 650 біженцям. Декому надали інше житло, частина приїхала до Тегеля, а інші самі шукали квартири.

На даний момент у берлінських хостелах та готелях зупинилися 962 біженці, серед яких 722 – із України. Місцева влада знайшла різні варіанти для пролонгації контрактів. Деяким категоріям біженців дозволили залишитись там до кінця року.

Найбільшою проблемою виявилося розміщення маломобільних біженців – на візках. У модульних будинках, куди їх поселяють, немає пристосованих санвузлів. В аеропорту Тегель у терміналі С передбачені безбар'єрні вбиральні та душові, встановлені медичні ліжка, чергують медики. У період з січня там потребували спеціального догляду 24 біженці.

У готелях позначили інші складні випадки, які потребують уваги – це розміщення людей з травмами, діалізом та онкохворими. Їх складно поселити у пристосованому житлі разом із сім'ями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині запустили дешевий проїзний, яким можуть користуватися українські біженці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ