Today.ua

У Німеччині з'явилася рекордна кількість вакансій для українських біженців

У Німеччині з'явилася рекордна кількість вакансій для українських біженців. В країні не вистачає близько двох мільйонів працівників.

Ситуація на ринку праці України залишає бажати кращого. Проте багато наших співвітчизників виїхали на час війни до Німеччини, де відчувається нестача кадрів. Місцеві компанії конкурують за професіоналів, повідомляє видання Spiegel.

За даними Інституту ринку праці та професійних досліджень (IAB), кількість пропозицій у четвертому кварталі 2022 року в Німеччині досягла 1,98 мільйона. Це історичний максимум. Вакансій побільшало, незважаючи на економічну кризу та повномасштабну війну в Україні.

Дослідник ринку праці IAB Олександр Кубіш зазначив, що більша частина вакансій може бути заповнена відразу. Між роботодавцями є висока конкуренція за персонал.

Німецька економіка роками страждає від нестачі кваліфікованих робітників. Очікується, що дефіцит кадрів ще більше збільшиться у майбутньому, незважаючи на цифровізацію. Негативна тенденція пов'язана зі старінням суспільства.

Кредитне агентство Creditreform опитало у січні та лютому 2023 року понад 1300 виробництв у Німеччині. З'ясувалося, що 83% із них зазнають труднощів з пошуком стажистів та робітників.

Начальник відділу економічних досліджень Creditreform Патрік-Людвіг Ханч назвав нестачу кваліфікованих робітників у професіях критичною.

У Німеччині мільйон компаній, у яких працевлаштовано 5,6 мільйона представників робітничих професій. Нині у країні не вистачає 250 тисяч майстрів. Спостерігаються складнощі з транспортом. Так, нестача водіїв іноді призводить до скасування рейсів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині підвищать вартість проїзду в поїздах та автобусах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ