Today.ua

У “Дії“ з'явилася нова платна функція: за яку послугу будуть вимагати гроші

У мобільному додатку "Дія" презентували дві нові функції, одна із яких буде платною. Сервіс розрахований на підприємців.

Перше нововведення стосується бізнесменів та передбачено для цифровізації витягу з Єдиного державного реєстру. Раніше підприємцям для отримання витягу з ЄДР потрібно було звертатися до нотаріуса чи реєстратора, відвідувати ЦНАП, сплачувати в банку адміністративний збір, після чого чекати на документ протягом доби.

Нова функція в "Діє" дозволяє спростити процедуру. Тепер можна замовити документ без візиту до державних установ, а також оплатити послугу банківською карткою в режимі онлайн. Приємний момент – вартість становитиме 90, а не 120 грн, як було раніше.

Наразі розпочалося тестування бета-версії оновлення, повідомляє РБК.

Друге оновлення стосується сертифікатів щодо вакцинації від коронавірусу. Розробники оновили у "Діє" COVID-сертифікати. Наразі українці можуть згенерувати оновлений документ про введення четвертої дози вакцини. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб отримати новий сертифікат, потрібно зайти до програми, обрати розділ "Послуги", натиснути на "COVID-сертифікати" та на кнопку "Отримати". За кілька хвилин документ з'явиться у списку інших. Його можна використовувати як в Україні, так і за її межами.

Нагадаємо, що українці з 16-річного віку можуть робити внески через портал "Дія" для нарахування страхового стажу та пенсії у майбутньому. Це можливість отримати виплати в майбутньому для громадян, які офіційно не працевлаштовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ