Today.ua

В АТБ виявили небезпечне для здоров'я печиво: покупців просять повернути продукт в магазини

Печиво, вироблене в ЄС, зі вмістом небезпечних для здоров'я людини речовин виявили в магазинах мережі АТБ-Маркет. Госпотребслужба вимагає негайно вилучити з продажу продукт харчування, що суперечить стандартам якості.

Печиво, в виробництві якого використовувалося пальмова олія зі вмістом небезпечної речовини 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD), поставлялося в магазини мережі АТБ-Маркет і Форвард-КД. Про це повідомили в Державній споживчої службі Києва.

"Інформуємо про виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (5138 ug / kg-ppb) в рафінованому пальмовій олії, яка експортувалася з Федеративної Республіки Німеччина (постачальник: Olenex Edible Oils GmbH, Brake) в республіку Польща , де використовувалася при виготовленні печива (виробник: Bogutti Sp. Zoo, Zlotoklos), яке спрямоване в Україні (одержувачі ТОВ "АТБ-Маркет", вул. Олександра Поля, 40, м Дніпро, 49000; ТОВ "Форвард-КД", вул. Бузкова, 2, м.Львів, 79035)", - йдеться в повідомленні київської Госпотребслужби.

В АТБ-Маркет стверджують, що всі партії продукції від зазначеного польського виробника - Bogutti Sp. Zoo і Zlotoklos прибрали з полиць магазинів. Покупців, які встигли купити печиво Bogutti Choco-Gutti з апельсиновим кремом і шоколадними дропсами, а також Bogutti LA GUSTOSA з шоколадним кремом, в яких виявили небезпечну пальмову олію з Німеччини, просять повернути його в точку продажу, де воно було придбано.

"Ми відправили продукцію на дослідження в лабораторію Києва і чекаємо результатів. Якщо в інших партіях цього виробника не буде виявлено порушення показників, то вони повернуться на прилавки, в зворотному випадки печиво буде утилізовано", - розповів начальник управління з корпоративних комунікацій АТБ-Маркет Сергій Демченко.

Нагадаємо, АТБ-Маркет запустив власну платіжну систему і тепер зможе конкурувати з банками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ