Today.ua

Укрзалізниця запускає міжнародні пасажирські перевезення: названі головні напрямки

Укрзалізниці погодила з деякими зарубіжними країнами відновлення пасажирських перевезень з червня 2021 р. Безпересадочні вагони курсуватимуть з ж/д вокзалів України в декількох напрямках.

Зупинене через пандемію коронавіруса міжнародне залізничне сполучення між Україною та іншими країнами, нарешті, починає відновлюватися. Укрзалізниця в червні запускає безпересадочні вагони в напрямку Київ - Відень (Австрія).

Крім того, досягнуто попередніх домовленостей про відновлення ж/д сполучення між Україною та Угорщиною. Укрзалізниця також повідомляє про переговори, що ведуться з представниками залізниці Польщі, метою яких є відновлення швидкісного залізничного сполучення між двома державами.

"Зараз в Україні та сусідніх країнах спостерігається стабілізація ситуації з поширенням коронавирусной інфекції. Це дозволяє вести переговори із залізничними адміністраціями країн-сусідів по відновленню міжнародних маршрутів. Минулого тижня оглянули готовність інфраструктури на заході країни, яка межує з країнами Європи. Тут ми почали ряд проектів і робіт. Тому можу з упевненістю сказати, що Укрзалізниця готова до відновлення цих перевезень", - повідомив виконуючий обов'язки голови правління АТ" Укрзалізниця "Іван Юрик.

Нагадаємо, раніше в Укрзалізниці повідомили про зростання цін на квитки в пасажирських поїздах. Коли і на скільки подорожчає проїзд в ж / д транспорті?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ