Today.ua

“Укрзалізниця“ назвала дату запуску двоповерхових пасажирських поїздів в Україні

Український перевізник Укрзалізниці оголосила про швидкий запуск двоповерхових поїздів Skoda. У компанії розповіли, коли планується вивести на рейси двоповерхові потяги і скільки таких поїздів курсуватиме Україною.

За даними УЗ, після капітального ремонту буде запущено двоповерховий електропоїзд Skodа, який раніше курсував маршрутом Київ-Харків. У компанії планують здійснити запуск першого поїзда вже до кінця 2021 року.

Глава Укрзалізниці Олександр Перцовський на форумі "Велике будівництво: нова залізниця" повідомив також, що на початку першого кварталу 2022 року буде запущено ще один двоповерховий пасажирський потяг.

Двоповерхові електропоїзди Skoda EJ675 складаються з шести вагонів та по 636 місць, 46 з них – першого класу, 590 – другого. Транспортні засоби придбали перед футбольним чемпіонатом Євро-2012. Маршрут поїзда пролягав із Києва через Смілу, Знам'янку, Кременчук, Полтаву. Кінцева зупинка – Харків. Назад поїзд рухався тим же маршрутом.

"Під парканом кілька років стояли двоповерхові Skoda, що полюбилися пасажирам. Ми пообіцяли рік тому, що це зміниться" - зазначив Перцовський.

Нагадаємо, раніше в Укрзалізниці розповіли, як українці можуть заощадити на квитках до 65% вартості проїзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ