Today.ua

Українці скаржаться на зниження якості природного газу

Українські споживачі почали все частіше скаржитися на зниження теплових якостей газу, який поставляється в їхні будинки. Громадяни запевняють, що зменшилася калорійність блакитного палива, від цього збільшується витрата.

Кава в турці готується довше, в чайнику погано закипає вода, а страви в газових духовках не запікаються, а тушкуються ... Все це результат зниження якості газу, який надходить в квартири і будинки українських споживачів. Крім того, люди стверджують, що при горінні газу виділяється дивний неприємний запах.

За словами експертів, українці нічого не вигадують, насправді газ дійсно став низької якості. Причина в тому, що російський газ змішують з блакитним паливом здобутим в Україні, який недоочищеним транспортують в будинки українців. Зниження якості очищення природного газу дозволяє знизити його собівартість, але українським споживачам доведеться платити за нього по повній вартості.

"За фактом наші підмішують російський газ з українським, щоб хоч якось зберегти якість", - пояснив глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нафтогаз вирішив відмовитися від імпортного газу на користь вітчизняного. Як це відіб'ється на українських споживачах?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ