Today.ua

Українці отримають додатково по 620 грн: хто може розраховувати на виплату та як її оформити

Частина українців може розраховувати на додаткові виплати. Йдеться про переселенців, для яких передбачено фінансову підтримку у розмірі 620 грн.

Внутрішні переселенці в рамках впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) будуть отримувати послуги не місцем прописки, а фактичного перебування, можуть отримати грошові гранти. Сума у 620 грн нараховується кожному члену сім'ї. Вона призначена для забезпечення базових потреб.

Фінансову допомогу нараховує благодійний фонд "Карітас-Київ". На даний момент зареєстровано максимальну кількість заявок від потенційних одержувачів допомоги. Однак із наступного тижня їх продовжать приймати, коли знову відкриють форму. Про поновлення прийому заявок проінформують на сторінці організації у соціальній мережі Facebook.

На вказану виплату можуть претендувати:

Обов'язкові умови для отримання допомоги:

Представники фонду наголосили, що реєстрація заявки не є гарантією отримання виплати. Якщо ж звернення буде схвалено, співробітники "Карітас-Київ" сповістять про це переселенців по телефону.

Раніше повідомлялося, що переселенцям надається знижка на оплату комунальних послуг. Вони мають звернутися до органів соціального захисту та написати заяву. Людям також необхідно подати декларацію, і також подати договір оренди чи довідку переселенця.

Нагадаємо, що українці можуть розраховувати на виплати трьох міжнародних організацій – вони матимуть до 2500 грн на особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ