Today.ua

Українці отримають до 2500 грн: хто може розраховувати на виплати від міжнародних організацій

Українці можуть розраховувати на допомогу трьох міжнародних організацій. Про це повідомили у прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Передбачені виплати від 2200 до 2500 грн.

Наразі реалізуються благодійні програми Естонської ради у справах біженців, Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Громадяни України, які через війну потрапили у скрутне становище, отримають від 2220 до 2500 грн разових або щомісячних виплат строком до 3 місяців на кожного члена сім'ї. Гроші можна отримати на банківський рахунок, а також готівкою на Укрпошті або у державних банках.

Естонська рада у справах біженців надає по 2220 грн на кожного члена сім'ї. Йдеться максимум про п'ятьох людей. Виплата перераховується протягом трьох місяців, якщо українець не отримує допомоги в рамках інших програм. Гроші передбачені для переселенців чи місцевих жителів Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської, Київської, Чернігівської, Одеської та Миколаївської областей.

Червоний Хрест виплачує українцям по 2500 грн протягом трьох місяців. Таку підтримку можуть отримати переселенці, мешканці окупованих та деокупованих територій у зоні бойових дій. У пріоритеті – особи з інвалідністю (II група) та малозабезпечені сім'ї. Кошти перераховують на рахунок у банку або їх можна отримати готівкою на Укрпошті, Ощадбанку або ПриватБанку.

Управління Верховного комісара ООН видає допомогу у 2220 грн на кожного члена сім'ї. Вона також виплачується три місяці або одночасно одним платежем за вказаний період.

Суми видають:

Також є вимога: місячний доход на одного члена сім'ї не повинен перевищувати 5400 грн.

Раніше повідомлялося, що дітей переселенців безкоштовно забезпечать зимовим одягом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ