Today.ua

Українці почали купувати криптовалюту, щоб забезпечити собі пенсію

Українці почали активно освоювати ринок криптовалют. За даними дослідження "Глобального індексу прийняття криптовалюта Chainalysis 2021 року" на четвертому місці за інтересом населення до криптовалюти зайняла саме Україна.

Цікаво, що в світі склалася дивовижна ситуація: в країнах з проблемною економікою інтерес до криптовалют і кількість операцій з ними збільшується в геометричній прогресії. Україна не стала винятком.

"Не дивлячись на те, що професійні та інституційні ринки мають вирішальне значення, ми хочемо виділити країни з найбільшим використанням криптовалюти звичайними людьми і зосередитися на сценаріях використання, пов'язаних з транзакціями і індивідуальними заощадженнями, а не з торгівлею і спекуляціями", - йдеться в звіті Chainalysis .

Лідерами за кількістю транзакцій з криптовалютою стали В'єтнам, Індія і Пакистан. Україна зайняла в рейтингу четверте місце. За нею йдуть Кенія, Нігерія, Венесуела, США, Того і Аргентина. На думку українського криптоексперта Степана Крьока, Україна опинилася серед лідерів рейтингу, оскільки жителі країни сподіваються за допомогою інвестицій в криптовалюта забезпечити собі майбутнє. Особливо це стало актуальним після заяв уряду про те, що українцям не варто розраховувати на пенсію в найближчі десятиліття.

Банкам і приватним фондам у громадян України, на жаль, довіри немає, тому найкращим виходом люди бачать покупку криптовалюта.

Нагадаємо, біткоїн почав швидко дорожчати. У перших числах вересня криптовалюта №1 в світі подолала чергову психологічну позначку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ