Today.ua

Українці можуть оформити закордонний паспорт вдома: де і в яких містах це можна зробити

На території нашої країни діє виїзне оформлення закордонних паспортів. Українці можуть скористатися затребуваною послугою у дев'яти містах та населених пунктах, розташованих поруч з ними.

Сервіс доступний у Харкові, Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Луцьку, Рівному, Сарнах, Дубні та в населених пунктах, що знаходяться на відстані до 200 км від них. Як повідомила "Соціальна інформаційна платформа", послугу надає державне підприємство "Документ".

Паспорт виготовляється до 7 робочих днів. З доставкою термін очікування документу становить дев'ять днів.

Вартість виїзного оформлення розпочинається від 1386 гривень. Вона залежить від кількості людей для оформлення (для шести осіб – дешевше), обраного пакету послуг та місця проживання українця. Для виїзного оформлення потрібно підготувати:

Якщо ви оформляєте документ не вперше, потрібна наявність усіх закордонних паспортів, виданих раніше.

Замовити виїзне оформлення паспорту можна, заповнивши онлайн-форму замовлення послуги онлайн або за телефоном: (044) 597-87-77 (з понеділка по пт з 10.00 до 18.00, а в сб - з 10.00 до 17.00). У зазначений спеціалістом час слід чекати на приїзд спеціалізованого бусу в узгоджене місце.

Нагадаємо, в Україні запустили експериментальний проект, який передбачає одночасне оформлення внутрішнього та закордонного паспортів. Така процедура доступна під час обміну паспорту. Проект триватиме два роки. Його мета – вдосконалення надання адміністративних послуг у воєнний період.

Раніше ми повідомили, де і як можна оформити закордонний паспорт українським біженцям у Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ