Today.ua

Українці можуть купити валюту онлайн: три способи, як це зробити

Попри обмеження Національного банку, українці мають кілька способів придбати валюту. Зробити це можна за допомогою трьох платіжних систем.

Як купити валюту – Україна

PayPal

Після початку війни платіжна система PayPal повноцінно запрацювала в Україні. З того часу стало можливим переказувати кошти на українські карти. Навіть у валюті. Щобільше, для українців скасували сплату комісії. Тобто можна робити переклади без жодних втрат. Найбільш лояльно платіжна система ставиться до облікових записів, які були створені до 17 березня.

Revolut

Як і PayPal, Revolut скасувала низку комісій з обміну валюти та переказів для українців. Користуватися платіжною системою можуть як українці у Європі, так і на території України.

Для цього необхідно завантажити програму, створити обліковий запис і додати українську карту. Для реєстрації достатньо номера телефону. При виборі країни необов'язково вказувати "Україна", можете вказати місце, де ви перебуваєте на цей час.

Віртуальна карта Revolut має ті ж функції, що і звичайні картки Visa і Mastercard. Її можна прив'язати до Google Pay та Apple Pay, а також переводити валюту на будь-яку українську картку.

Wise

Для користування цією платіжною системою потрібно створити віртуальний рахунок, на який можна переказувати гроші через Google Pay та Apple Pay, а потім переказувати кошти на карту України SWIFT-платежем.

Це єдиний сервіс, де є комісія для українців – 5 доларів. Наприклад, при переказі 100 доларів ви втратите 5,2 долара на комісії. А тисячі доларів – 10,6 долара.

Нагадаємо, ПриватБанк, monobank та інші продовжили кредитні канікули для своїх клієнтів, проте борги зростатимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ