Today.ua

Українці можуть добре заробити на купівлі і продажу землі: основні секрети ринку

Вартість земельних ділянок в Україні буде зростати. За прогнозами, до кінця 2021 року орні землі подорожчають на 20%. Українцям розповіли, як можна заробити на купівлі і продажу ділянок сільськогосподарського призначення.

Експерти компанії SV Development провели дослідження ринку землі в Україні. Виявилося, що всього за останній рік ціни на земельні ділянки в Київській області зросли на 10% (з $1455 до $1597 за гектар землі). До кінця поточного року вартість може зрости ще на 15-20%, а, можливо, і на 30%.

Стабільне зростання цін на орні землі в Україні приваблює інвесторів, які купують ділянки, а потім через деякий час продають їх. Багато українців після серії локдаунів почали купувати заміські будинки і великі земельні ділянки, що і послужило причиною зростання цін.

Особливо перспективними вважаються земельні ділянки, які розташовані в місцевості з гарною транспортною розв'язкою і близькістю до природних водойм. Додатково можна вкласти гроші в будівництво будинку. Такий актив можна продати в два-три рази дорожче, ніж було спочатку вкладено грошей.

Експерти рекомендують операцію продажу землі проводити не раніше, ніж через три роки після оформлення права власності, щоб уникнути підвищених податків.

Нагадаємо, раніше аналітики розповіли, в яких областях України розпочався великий розпродаж землі. Як змінилися ціни на ділянки?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ