В українських магазинах і на ринках щомісяця виявляють тонни фальсифікованого м'яса, молочних продуктів та риби. Нерідко фальсифікат і продукти поганої якості потрапляють в шкільні їдальні. Щоб змінити ситуацію, що склалася, в Державній службі захисту прав споживачів пропонують підключити до цього всіх жителів країни.
Як розповіла голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька, зростання обсягів фальсифікованих товарів в Україні перетворився на проблему номер один. Під час пандемії на український ринок буквально ринули тонни неякісних та підроблених продуктів харчування.
Викликана низкою локдауныв економічна криза спустошила гаманці українців, що спровокувало ділків на реалізацію дешевого фальсифікату. Всього за перші 3 місяці поточного року було вилучено з обігу 8600 кг фальсифікованих молокопродуктів, м'яса та риби. Небезпечні продукти харчування виявилися навіть у шкільних їдальнях.
"Серед продуктів, які фальсифікують найчастіше - жири і масла, риба і продукти з неї, м'ясо і м'ясопродукти тощо. Пам'ятайте про це, коли раптом захочете купити дешеву імпортну оливкову олію або хамон в місці, де постійно " зламаний "касовий апарат ", - звернулася Магалецька до українців.
Нагадаємо, раніше в Україні назвали найнебезпечнішу марку вершкового масла, яке найчастіше фальсифікують.