В Україні очікується зростання цін на цукор, що пов'язано із необхідністю виробництва отримувати прибуток, а не збитки. Про це повідомив директор НВЦ "Цукрове виробництво" Олександр Коротинський.
Наголошено, що на даний момент оптові ціни на цукор перебувають у межах рентабельності. Коротинський зазначив, що цього сезону галузь врятувало те, що фермери встигли заздалегідь закупити насіння, а також частину добрив та засобів захисту рослин.
"Бо всі ТМЦ зросли в ціні", - пояснив експерт.
За словами експерта, Україна може спокійно експортувати цукор без створення дефіциту всередині країни. Жителі нашої країни щорічно вживають близько 1,2 млн т солодкого продукту. Нинішнього сезону виробництво прогнозується на рівні 1,25 млн т. При цьому збереглися суттєві перехідні залишки – 500 тис. т.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Олександр Коротинський наголосив на важливості того, щоб влада на рівні Міністерства продовжувала безперешкодно видавати експортні ліцензії на експорт цукру до європейських країн. Він зазначив, що в іншому випадку багато цукрових заводів закриються.
Нагадаємо, "Астарта" закінчила сезон цукроваріння 2022 року. Цукрові заводи компанії переробили загалом близько 2 млн т цукрових буряків, які були вирощені на полях агропромхолдингу та його партнерами-сільгосптоваровиробниками. Було вироблено 282 тис. т цукру (проти 266 тис. т 2021 року).
Станом на 16 січня, цукор продається в українських супермаркетах за середньою ціною 33,77 грн. Мінімальна вартість зафіксована у торговій мережі Варус – 33,50 грн. Місяць тому продукт продавали за 34,19 грн/кг.
Раніше повідомлялося, як приготувати яблучний пиріг без цукру.