Today.ua

Українцям розповіли, коли знизяться ціни на цукор в роздрібному продажі

Фермерські господарства в Україні продовжують збиральну кампанію, великі партії цукрових буряків надходять на цукропереробні заводи. Однак вартість кінцевого продукту як і раніше залишається високою.

Врожаї цукрових буряків в поточному році дуже хороші, крім того, рівень цукристості коренеплодів досить високий. Багато експертів прогнозували, що після старту збиральної кампанії цукор тут же почне дешевшати, але цього не відбувається.

Для порівняння: в жовтні 2020 року в роздрібному продажі кілограм цукру коштував в середньому 15 гривень, в аналогічний період поточного року - 28 гривень. У той же час, профільна асоціація "Укрцукор" повідомляла про те, що до початку жовтня 2021 року вироблено на десятки тонн більше цукрового піску, ніж в аналогічний період 2020 року. Завдяки цьому, оптові ціни в жовтні почали знижуватися, а це значить, що до кінця поточного року можна очікувати зниження цін на цукор і в роздробі. За даними аналітиків, цукор подешевшає протягом найближчих місяців в середньому до 23 - 25 гривень за кілограм.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як відіб'ється на вартості цукру зростання цін на газ в Європі і в Україні. Чи варто чекати дешевих цінників в супермаркетах до кінця 2021 роки?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ