Today.ua

Українцям розповіли, як зміняться тарифи на газ і тепло після зростання цін в Європі

Українців попередили про швидке зростання комунальних тарифів на газ, тепло і гарячу воду. Уникнути підвищення вартості послуг ЖКГ навряд чи вдасться, оскільки в Європі злетіли ціни на блакитне паливо.

Газ в Європі різко подорожчав, з цієї причини українцям також варто бути готовими до чергового підвищення тарифів на блакитне паливо, а також на тепло і гарячу воду в новому опалювальному сезоні.

На європейських хабах вартість газу вже перевищила позначку в 450 доларів за 1000 кубометрів. Для українських споживачів це означає, що ціна за 1000 кубометрів досягне 17 000 гривень, або 17 грн за один кубометр газу. Річні і Фіксовані тарифи можуть бути переглянуті, оскільки, наприклад, Нафтогаз з 1 травня 2021 року встановив тариф в розмірі 7,96 грн/куб. На тлі стрімкого подорожчання газу в Європі Нафтогаз втрачає десятки мільйонів. Щоб покрити втрати, постачальники газу в Україні можуть ще до початку нового опалювального сезону значно підвищити ціни.

Нагадаємо, в Україні втричі збільшили тарифи на газ для однієї категорії населення. Кому доведеться платити за блакитне паливо більше всіх?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ