Today.ua

Українцям розповіли, як працюватиме нова система призначення соцдопомоги: без довідок та черг

В Україні готується до запуску нова система призначення соціальної допомоги, яка отримала назву "Єдина інформаційна система соціальної сфери" (ЄІССС).

Пілотний проект ЄІССС буде запущено та відпрацьовано найближчим часом на території Київської та Житомирської областей. У рамках проекту впроваджуватиметься новий процес оформлення соціальної допомоги від держави. Усі дії можна буде виконати в онлайн-режимі, без необхідності відвідувати відділення та надавати довідки.

Очікується, що Єдина інформаційна система соціальної сфери дозволить українцям скоротити час очікування нарахування допомоги з моменту подання заяви. Подання документів здійснюватиметься через особистий електронний кабінет, на весь процес оформлення соцдопомоги піде лише кілька хвилин. Скористатися можливостями ЄІССС зможе скористатися будь-який громадянин України, який потребує соціальної підтримки від держави.

В основі проекту ЄІССС працюватиме Єдиний соціальний реєстр (ЕСР), в якому будуть відображені всі дані про людину, яка будь-коли отримувала або отримує на даний момент будь-який з видів державної соціальної допомоги. Зазначається, що персональні дані українців будуть надійно захищені та не зможуть потрапити до рук шахраїв.

Нагадаємо, українці масово не змогли пройти верифікацію щодо субсидій. Як не втратити соціальної допомоги від держави на оплату комунальних послуг?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ