Today.ua

Українцям пропонують до 31 серпня перейти на нові сезонні тарифи на газ

Багато українських постачальників газу розробили для споживачів альтернативні сезонні тарифи, до яких потрібно встигнути підключитися до 31 серпня 2021 року.

Спеціально для українських споживачів на сайтах постачальників газу з'явилися сезонні тарифні пропозиції. Як пояснюють в компаніях, які здійснюють поставки блакитного палива в будинки громадян України, незважаючи на вигідність річного фіксованого тарифного плану сезонні цінові пропозиції щодо газу будуть більш вигідними.

Під час наближається опалювального сезону постачальники газу пропонують платити за газ за спеціальними умовами. Йдеться про тарифний план з рівномірною щомісячною оплатою. Для початку буде визначено середній обсяг споживання газу в холодну пору року для кожного конкретного домогосподарства. Отриману суму споживач виплачуватиме рівномірними частинами щомісяця.

У сезонних тарифах до кінця опалювального сезону вартість кубометра газу не буде змінюватися. Це дасть можливість уникнути різких коливань тарифів на газ в найхолодніші зимові місяці, рівномірно розподілити сімейний бюджет. Крім того, Нафтогаз, за своєчасну оплату за весь обсяг спожитого газу, до 15 числа кожного місяця, надає знижку в 1 відсоток. Так, при діючому тарифі в 7,96 грн за кубометр газу, можна буде платити за спожите блакитне паливо усього по 7,88 грн за кубометр. Термін дії сезонного тарифу триватиме з 1 жовтня 2021 по 30 квітня 2022 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що газ в Європі стрімко дорожчає. Як це відіб'ється на тарифах для українських споживачів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ