Today.ua

Українцям порадили забувати про гарячу воду в квартирах

Безперебійна подача гарячої води в багатоквартирні будинки поступово відходить у минуле. У багатьох областях України від постачання гарячої води вже відмовилися, їхній приклад наслідують і всі інші регіони, оскільки для цього склалися певні умови.

В українських містах після скасування ПСО і відмови держави регулювати тарифи на газ для населення, поставки гарячої води стають максимально невигідними. Це вже призвело до того, що в багатьох населених пунктах остаточно відключили гарячу воду, далі аналогічним шляхом підуть інші міста країни. Про це розповів експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев.

"Нам слід готуватися до відключень гарячої води, тому що працювати на гарячу воду теплокомуненерго просто невигідно в літній період. Тому вони будуть розповідати вам про випробування теплових мереж, технологічні ремонти та інше, а насправді просто будуть вимикати постачання гарячої води, де воно ще є", - підкреслив Геннадій Рябцев.

Крім того, за словами експерта, після скасування ПСО українцям запропонували вибрати менше зло з двох. Йдеться про впровадження річного тарифу на газ, який не буде вигідним для споживачів, але, як стверджують в Кабміні, відмовившись від річного контракту, українці піддадуться небезпеці зловживань з боку постачальників, які будуть змінювати ціни, як їм того захочеться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зростуть тарифи на гарячу воду і опалення. Тепловики змушені враховувати ризики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ