Today.ua

Українцям показали 50-копійчані монети, які вже зараз продають за 12 000 гривень

Українці можуть непогано заробити, якщо уважно переглянуть всі монети в своїх скарбничках. Навіть ті 50-копійчані грошові знаки, що знаходяться в обороті, можна отримати від 6 до 12 000 гривень. Головне, знати, які монети вважаются цінними.

Українські монети номіналом в 50 копійок на аукціонах користуються великою популярністю і попитом з боку нумізматів та колекціонерів. Наприклад, монети номіналом 50 і 25 копійок, які були випущені в 1992 році, недавно на аукціоні продали за 12112 гривень.

За деякі екземпляри 50-копійчаних монет 1996 року випуску готові платити від 6 до 7 тисяч гривень.

Щоб визначити цінність монети, придивіться до її аверсу, реверсу, гурту і металу, з якого вона зроблена. Наприклад, якщо вам попалася монета номіналом в 50 копійок зі срібла, бронзи, міді, алюмінію або нікелевого сплаву, то вважайте, що вам пощастило. У ваших руках рідкісний і дуже цінний екземпляр. 50 копійок з "нерідного металу" стоїть на сьогоднішній день від 100 до 250 доларів США.

Нумізмати високо цінують "браковані" монети. Два аверсу або два реверсу, поворот реверсу до аверсу і будь-які інші зміщення говорять про рідкості і цінності грошового знака.

Щоб точно визначити реальну вартість монети, найкраще звернутися до фахівця. Тоді ви точно будете знати ціну рідкісного грошового знака, який опинився в ваших руках.

Нагадаємо, раніше Нацбанк заявив про запуск в обіг нових монет зі срібла і золота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ