Today.ua

Українцям пояснили, чому восени за послуги ЖКГ доведеться платити більше на 1000 гривень

В Україні знову дорожчають комунальні послуги, платіжки "поважчають" в середньому на 1000 гривень. Тарифи виростуть для більшості українських споживачів.

Українцям слід бути готовими до того, що вже найближчої осені їм доведеться на 1000 гривень більше платити за комуналку. Наприклад, на сьогоднішній день в Україні власники двокімнатних квартир витрачають на послуги ЖКГ в середньому 2000 гривень на місяць. З приходом осені загальна сума в платіжках виросте до 3000 гривень.

У два рази можуть підвищитися ціни на електроенергію. Більш того, експерти впевнені, що подорожчання електрики перед початком нового опалювального сезону восени 2021 може бути більш істотним. Тарифи можуть зрости в три і більше разів.

Крім того, український Кабмін відмовився продовжувати термін дії спецзобов'зань з продажу газу за низькими цінами для постачальників тепла і гарячої води. Це означає, що підприємства теплокомуненерго змушені будуть збільшити тарифи на свої послуги. За підрахунками аналітиків, підвищення цін може бути більше 57 відсотків.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль порадив споживачам змінювати постачальника газу, якщо його тарифи здаються занадто високими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тариф на електроенергію для населення можуть підвищити в 10 разів. Скільки будуть платити українці за світло?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ