Today.ua

Українцям обіцяють підвищити пенсії на 500 гривень: кому перерахують виплати

В Україні заплановано новий етап підвищення пенсій, в рамках якого багатьом пенсіонерам перерахують їх виплати та підвищать на 500 гривень.

Експерти розповіли, кому з українських пенсіонерів варто сподіватися на підвищення щомісячних виплат на 500 гривень. Перш за все, це люди, яким виповнилося 80 років, але тільки в тому випадку, якщо загальна сума пенсії не дотягує до 2600 гривень.

Максимальна надбавка буде дорівнювати 500 гривням, якщо до зазначених 2600 грн не вистачає, наприклад, 150 грн, то саме їх і додадуть. При цьому, в загальну суму включають не тільки реальний розмір пенсії, але й пільги, та інші надбавки. Для отримання надбавки до 500 гривень після 80 років необхідний страховий стаж для чоловіків повинен становити мінімум 25 років, для жінок - 20 років. Восени 2021 року надбавки до пенсій будуть нараховувати особам, які досягли 75-річного віку. Максимальна сума підвищення становитиме 400 грн, її впровадження заплановано на жовтень поточного року.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2021 року зросте прожитковий мінімум. Як це відіб'ється на нарахуванні пенсій, зарплат і посібників?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ