Today.ua

Українцям обіцяють дешеву іпотеку: коли покупка житла стане доступною для кожної сім'ї

Український Кабмін працює над істотним скороченням процентної ставки по іпотеці. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, коли громадяни України зможуть взяти дешеву іпотеку на покупку житла.

Уряд України заявив про намір розширити іпотечну програму протягом найближчих трьох років. Крім того, процентну ставку планується знизити до мінімуму. Витрати по кредиту на покупку квартири або будинку складуть всього 5% річних.

"Розглядається можливість продовжити іпотечну програму забезпечення житлом. Але не під 7%, а 5%", - заявив Денис Шмигаль під час візиту до Трускавця на з'їзд партії "Слуга народу".

За словами глави Кабміну, влада країни повинна вже зараз працювати в "бойовому режимі", щоб кожен громадянин в найближчому майбутньому зміг взяти дешеву іпотеку на придбання власного житла. Варто зазначити, що на сьогоднішній день в Україні працює програма з видачі кредитів населенню на купівлю житла. Процентна ставка по іпотеці становить 7% річних. Повідомляється, що з моменту запуску урядом програми за дешевою іпотекою (1 березня 2021 роки) її учасниками стали понад 870 українців.

Нагадаємо, після внесення змін до Податкового кодексу в Україні прогнозують підвищення витрат по іпотеці. Як НБУ зруйнував мрію українців на доступні кредити на покупку житла?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ