Today.ua

Українцям почали зупиняти виплату допомоги по безробіттю

В Україні стрімко почала зменшуватися кількість громадян, які втратили роботу і отримують від держави допомогу. Однак, це не означає, що в країні знизився рівень безробіття.

Про справжні причини зниження витрат держави на виплату допомоги по безробіттю розповів професійний економіст, колишній міністр фінансів України Ігор Уманський. Експерт упевнений, що заяви уряду про нібито зниження безробіття в країні і пожвавлення економіки є банальним підтасовуванням фактів.

"На перший погляд, так і є. Якщо менше одержувачів допомоги по безробіттю, то це свідчить про збільшення зайнятості. Але чому тоді Мінекономіки так і не скаже:" виросла зайнятість "? А тому, що вона не росла. Не відбулося ніякого зменшення безробіття . Тому влада використовувала елегантну формулювання "пожвавлення". Кількість одержувачів допомоги скоротилася не через сплеск української економіки, а тому, що допомога по безробіттю у нас обмежена за часом виплат", - пояснив Ігор Уманський

Під час жорсткого карантину в 2020 році багато громадян України втратили роботу, вони змушені були звернутися за допомогою до держави. Люди стали на облік в службі зайнятості та отримували допомогу по безробіттю.

Однак минув рік, термін отримання виплат для більшості одержувачів вже закінчився. Втратили роботу громадяни здебільшого так її і не знайшли, але посібник вони вже теж не мають права отримувати.

Нагадаємо, в Україні введуть тотальний контроль за субсидіями і всіма соцвиплатами. Гроші можна буде витратити тільки за призначенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ