Today.ua

В Україні монету 2018 року випуску продають за 2000 гривень

Більшість українців помилково вважають, що дорожче номінальної ціни коштують тільки старовинні грошові знаки. Насправді, все не так. До рук людей дуже часто потрапляють монети, які знаходяться в обороті, але їхня вартість в тисячі разів перевищує номінал.

Багато уважних людей, які звикли уважно розглядати всі монети і банкноти, що потрапляють в їхній гаманець, мають всі шанси непогано на цьому заробити. Нумізмати з радістю куплять грошові знаки навіть нового зразка, якщо на їх поверхні є деякі особливості.

Наприклад, в Україні продають 1-гривневі монети 2018 року випуску по 2000 гривень. Цінні грошові знаки викарбувані з допущенням помилок - на реверсі монети можна побачити відбиток малюнка, який знаходиться на аверсі. На зазначених монетах це напис "Україна". Варто відзначити, що промахи карбування завжди дуже цінувалися колекціонерами і нумізматами. Якщо ця особливість на монеті присутня, то стають абсолютно не важливими номінал, країна і рік випуску грошового знака. А якщо виставити таку монету на будь-який з онлайн-майданчиків, де проводять аукціони, то заявлена вами вартість лота може зрости в рази.

Нагадаємо, монети номіналом 3 копійки часів СРСР продають по 13 тисяч доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ