Today.ua

Українським біженцям у Польщі розповіли, як отримати фінансову допомогу

Влада Польщі визначила порядок надання біженцям з України фінансової допомоги на дітей. Українцям розповіли, хто має право на отримання грошей.

Громадяни України, які вимушено опинилися на території Польщі, рятуючи своє життя в період бойових дій, розпочатих РФ, отримають фінансову допомогу на дітей.

Сума допомоги становитиме 500 злотих (майже 3400 гривень) на кожну дитину-біженця з будь-якої області України. У суботу, 26 березня 2022 року, на сайті польського закладу соціального страхування (ZUS) з'явиться бланк-заява українською мовою.

Біженці з дітьми повинні заповнити документ онлайн на отримання щомісячної допомоги на дитину.

"Заяву на отримання сімейної допомоги може подати людина, яка є громадянином України, перебуває у Польщі легально, має дитину (батьки або тимчасовий опікун), має українське громадянство та прибула з України до Польщі після 23 лютого 2022 року у зв'язку з бойовими діями", - пишуть польські ЗМІ.

Крім того, біженцям з України для отримання допомоги на дітей у розмірі 500 злотих необхідно мати спеціальний номер PESEL, банківський рахунок у Польщі та польський номер телефону.

Нагадаємо, у Польщі українську гривню можна обміняти у банках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ