Today.ua

Українським біженцям продовжили безкоштовний проїзд у Німеччину

Українські біженці, які виїжджають із Польщі до Німеччини, можуть дістатися евакуаційним потягом. Він випливає з Перемишля до Ганновера. Нашим співвітчизникам продовжили безкоштовний проїзд до кінця лютого. Фінансування забезпечує німецький уряд.

Поїзд їздитиме раз на два дні із Польщі – по непарних датах. У дорозі передбачено лише одну транзитну зупинку – у Франкфурт-на-Одері. Він вирушатиме назад до Польщі без пасажирів.

У лютому планується наступний графік руху. Відправлення із Перемишля о 22.30, транзитна зупинка – о 10.00, прибуття до Ганновера – о 16.00. Час зупинки та прибуття може відхилятися приблизно на годину.

Українських біженців у лютому попередили про фейкові продажі місць, а також про "гарантії пріоритету посадки на потяг". Реєстрація або квитки на поїзд Перемишль – Ганновер не потрібні.

Наші земляки, які планують доїхати вказаним поїздом до Німеччини, мають у вказаний час перебувати на платформі польської станції. Можна звернутися за допомогою до волонтерів та представників Червоного Хреста.

Нагадаємо, що з середини грудня потяг прямує до Німеччини без зупинки у Кракові. Справа в тому, що багато пасажирів займали місця для поїздок територією Польщі.

Німецьке місто Ганновер взяло на себе відповідальність бути останнім форпостом для українських біженців. Поїзд їде із Польщі 15 годин, щоб висадити пасажирів, які вирушають до Берліна.

Українці виходять із поїзда на станції, що розташована на околиці міста. Біженців зустрічають працівники місцевої залізниці компанії Deutsche Bahn. Правоохоронці та працівники благодійних організацій допомагають людям отримати їжу, пропонують тимчасове житло для тих, кому нема куди йти, а також надають першу допомогу.

Раніше українських біженців попередили про нові штрафи від 55 до 400 євро, які можна отримати у Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ