Українські супермаркети оновили ціни на свинину, курятину та сало. Названо торгові мережі, що м'ясо можна купити дешевше.
Ціни на найпопулярніші види м'яса і сало підвищилися. Свинина зросла у ціні максимально. Середня ціна на грудинку збільшилася з 133,38 до 152,21 грн/кг, шийок – з 180,40 до 197,16 грн/кг, лопатка з 131,93 до 146,94 грн/кг, ребра – з 137,26 до 149,49 грн/кг. Шашличне м'ясо подешевшало з 162,96 грн/кг до 162,55 грн/кг.
Свиняча грудинка найдешевша у мережі Метро – по 139,90 грн/кг, лопатка – у Варусі – по 129,90 грн/кг, ошийок – у Метро – по 183,90 грн/кг, підчеревок – у Варусі – по 139,90 грн/кг, ребра – у Варусі – по 134 грн/кг, шашлик – також у Варусі – по 129,90 грн/кг.
Курятина теж стала дорожчою. Середня вартість кілограма гомілок підвищилася з 68,21 до 74,45 грн, а курячого філе з 132,72 до 133,93 грн.
Курячі стегна стали доступнішими - з 97,56 до 82,45 грн/кг. Їх дешевше купити у мережі Новус – по 59,99 грн/кг. Гомілки вигідніше купувати у Варусі – по 68,90 грн/кг, як і філе – по 127,90 грн/кг.
Нагадаємо, що цього року ціни на кавуни б'ють рекорди – фермери повідомили, чи дешевшатимуть сезонні ягоди.