Today.ua

Українські супермаркети змінили ціни на цукор і олію: де продукти коштують дешевше

В Україні спостерігається стрімке зростання цін на продукти харчування. Це багато в чому пов'язане з російською агресією та бойовими діями на території нашої країни. Різко подорожчали цукор та соняшникова олія.

Минулого місяця середня ціна кілограму цукру становила 27,05 грн/кг. Нині ж солодкий продукт коштує 30,40 грн/кг. У Metro цукор дорожчий – 30,90 грн/кг, а у Varus дешевший – 29,90 грн/кг.

Соняшникова олія також зросла в ціні. Пляшка ТМ "Олейна" 850 мл коштує 63,22 грн. Минулого місяця ця олія була дешевшою - 58,50 грн. Пляшка соняшникової олії ТМ "Щедрий Дар" подорожчала з 61,52 до 63,05 грн за 870 мл.

Виробник "Щедрий Дар" також пропонує товар у літровій пляшці. Його вартість трохи відрізняється. Покупці охочіше купують олію за 63,39 грн.

У супермаркетах Auchan рафінована соняшникова олія 850 мл продається по 64,10 грн, у Novus – 62,19 грн, у MegaMarket – по 62,10 грн. У мережі Metro запропонована найвигідніша позиція – по 61,50 грн.

Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін зазначив, що українські ціни на продукти значно нижчі за європейські. Експерт наголосив, що в нашій країні за рік значно подешевшали яйця. Україна повністю забезпечує себе молочними продуктами.

Пензін нагадав, що сіль доводиться імпортувати через зупинення роботи підприємства "Артемсіль". Аналітик спрогнозував зростання цін на цей продукт у липні. Стрибок вартості очікується і на цукор, оскільки розпочнеться сезон закруток – господині будуть готувати варення.

Днями стало відомо, що до супермаркетів АТБ привезли дешеву сіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ