Today.ua

Українські біженці у Німеччині можуть отримати гроші на оренду житла: як оформити допомогу

Українські біженці в Німеччині можуть розраховувати на значну соціальну підтримку, яка включає компенсацію за житло. Багатьом не вистачає грошей на оренду, оскільки перед в'їздом до квартири необхідно внести заставу у розмірі 2-3 щомісячних оплат.

У Німеччині люди, які винаймають житло, мають сплатити орендодавцю так званий кауціон. Це страхування від можливих збитків власника квартири. Гроші слід внести відразу після підписання договору на оренду. Зазвичай йдеться про 2-3 суми щомісячної орендної плати.

Коли термін дії договору добігає кінця, орендодавець повертає кошти. У разі, якщо мешканці пошкодили житло або не сплатили комунальні рахунки, кошти будуть вирахувані із застави – і господарі повернуть лише частину кауціону.

Багато українських біженців у Німеччині не мають необхідних сум. У такому разі можна отримати кауціон від Джобцентру. Згодом кошти, які були запозичені, вираховують частинами із допомоги з безробіття.

Як повідомили у Telegram-каналі "Німеччина/Україна/Біженці", щоб отримати допомогу, потрібно звертатися із заявою до Джобцентру. Вона може бути написана від руки чи надрукована. Обов'язково поставити підпис.

Бажано залишити копію заяви, на якій представник Джобцентру поставить печатку, що підтверджує отримання документа. У разі виникнення непорозумінь можна буде уточнити дані.

Назвіть у заяві:

У заяві слід зазначити, яку суму щомісячних відрахувань із виплат по безробіттю ви перераховуватимете на погашення "кредиту" (зазвичай - 10%). Заява подається до центру зайнятості до підписання орендного договору.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині з'явиться пільговий місячний проїзний. Нагадаємо, скільки за нього платитимуть українські біженці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ