Today.ua

Україна знижує обсяги виробництва молочної продукції та нарощує імпорт сирів і йогурту

На українському ринку з кожним днем збільшується кількість сирів, вершків, йогуртів та інших видів молочної продукції іноземного виробництва. Чому Україна нарощує імпорт продукції, яку раніше виробляла самостійно?

В Асоціації виробників молока відзначають стрімке зростання імпорту молочної продукції в Україну. За останній час в країну були здійснені поставки від іноземних виробників молочної продукції загальною вартістю на сотні мільйонів гривень.

Україна закуповує за кордоном переважно йогурти, вершки і тверді сири. У той же час, обсяги експорту молочної продукції з України в інші країни знизився на 40 відсотків. Експерти стверджують, що в державі скорочується виробництво молока і молочної продукції, що і стало причиною таких значних змін на українському ринку.

За даними аналітиків, за 2020 рік Україна імпортувала кисломолочних продуктів на 14 мільйонів гривень, твердих сирів - на 210,5 млн грн.

Зниження обсягів власного виробництва молочної продукції, а також збільшення імпорту призведе до того, що в Україні виростуть ціни на сири та інші продукти з коров'ячого молока. Експерти прогнозують подорожчання молочних продуктів до середини літа 2021 року в середньому на 2,3 відсотка.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що АМКУ підозрює в змові великих гравців ринку, що призвело до подорожчання в Україні цукру, борошна, соняшникової олії та інших продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ