Today.ua

Туризм стане недосяжним для українців: на скільки зростуть ціни на тури та авіаквитки

Вартість міжнародних авіарейсів і туристичних турів в 2021 році значно зросте. Українцям розповіли, чому відпочинок за кордоном стане для них недосяжним.

У 2021 року відпочити на закордонному курорті зможуть далеко не всі жителі України. Якщо раніше злітати на тиждень до Туреччини чи Єгипту могли собі дозволити люди з середнім достатком, то в період пандемії ситуація в корені змінилася.

Підвищення цін на туристичні путівки та авіаквитки в поточному році пов'язане з тим, що для авіакомпаній діють суворі карантинні обмеження, щоб покрити збитки їм доводиться підвищувати ціну на міжнародні рейси в першу чергу.

Глава сервісу Booking.com Гленн Фогель зазначив також виникла в світі ситуацію "відкладеного попиту". Багато людей змушені були відкласти заплановані раніше подорожі через що вибухнула пандемії COVID-19. Тепер же, в зв'язку з приходом весняного тепла і травневих свят, ціни на авіаперельоти значно подорожчали на тлі збільшення попиту серед населення.

"Існує так багато відкладеного попиту. Всі хочуть подорожувати, але ми все хочемо робити це безпечно", - підкреслив Гленн Фогель.

Як розповів авіаційний експерт OAG Джон Грант, ціни на авіаперельоти продовжать дорожчати в поточному році, значно підвищиться також вартість туристичних путівок і відпочинок на курортах в цілому.

Нагадаємо, раніше іспанський лоукостер оголосив про повернення в Україну. Коли з'являться нові бюджетні авіарейси в Барселону і назад?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ