Today.ua

Ціни на олію зросли на світовому ринку: як зміниться ситуація в Україні

Світові ціни на газ і нафту, а також очікування підвищеного попиту змінили вартість всіх видів рослинної олії. Українцям розповіли, чи варто чекати зміни цінників на вітчизняну соняшникову олію.

Загальносвітовий тренд на підвищення вартості нафти і газу відбився на цінах на всі види рослинних олй. Прогнози по інтенсифікації попиту значно прискорили подорожчання даного продукту.

Так, до рекордного рівня виросли ціни на пальмову олію. Тут "масла у вогонь" ринку підлила інформація про скорочення обсягів виробництва. В результаті, на малайзійської біржі пальмова олія подорожчала на 3,1% до $1099 за тонну продукту.

До кінця минулого тижня ціни трохи стабілізувалися на тлі фіксації трейдерами прибутку, завдяки чому тижневе зростання вартості пальмової олії склало 1,4%. Соєва олію на Чиказькій фондовій біржі зросла в ціні до місячного максимуму - $1295 за тонну, в п'ятницю вартість грудневих ф'ючерсів на соєву олію впали на 1% до $1282 за тонну.

Що стосується України, то останнім часом фіксується низький експортний попит на соняшникову олію. Це спровокувало зниження цін на продукт на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні очікується різке підвищення цін на соняшникову олію. Що стане причиною подорожчання продукту?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ