Today.ua

Ціни на м'ясо в Україні подолали психологічну позначку 200 грн

В Україні після тривалого здешевлення почало дорожчати м'ясо. Зокрема, йдеться про його найпопулярніші види – свинину та курятину. Названо супермаркети, де продукти продаються дешевше.

Свинина

За даними Мінфіну, 17 січня свиняча грудинка у середньому коштує 177,08 грн/кг. Мінімальна ціна зафіксована у Метро – по 168,37 грн/кг. У грудні грудинку реалізували по 169,12 грн/кг.

Лопатка коштуватиме 165,51 грн/кг. Дешевше купити її у Варусі – по 149,90 грн/кг. В останній місяць 2022 року лопатку продавали за 156,60 грн/кг.

Ребра коштують 167,2 грн/кг. У магазинах торгової мережі Ашан можна купити по 156,95 грн/кг. Місяць тому середня ціна була на рівні 160,90 грн/кг.

Ошийок – вид м'яса, вартість якого подолала психологічну позначку 200 грн. У Варусі він доступніший – по 186,90 грн/кг. Вартість ошийка минулого місяця становила 192,46 грн/кг.

Підчеревок обійдеться в середньому 165,46 грн/кг. В Ашані це м'ясо дешевше – по 152,95 грн/кг. У грудні підчеревок продавали по 166,93 грн/кг.

Шашличне м'ясо коштуватиме 173,95 грн. У Варусі воно представлене по 152,90 грн/кг. У грудні продукт був дорожчим – по 183,17 грн/кг.

Курятина

Курячі стегна у грудні продавали по 93,33 грн/кг, а в середині січня – по 100,95 грн/кг. У Варусі м'ясо дешевше – 97,90 грн/кг.

Філе подорожчало із 133,69 грн/кг до 139,93 грн/кг. Мінімальна вартість у магазинах Варус – по 135,90 грн/кг.

Гомілки продавали по 71,53 грн/кг, а на початку нового року вони подешевшали до 69,95 грн/кг. Їх продають по 69,90 грн/кг у Варусі.

Нагадаємо, що в Україні подешевшали гречка, рис та цукор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ