Українська економіка серйозно постраждала через початок повномасштабної війни із Росією. Вторгнення окупантів спровокувало рекордну інфляцію – і ціни злетіли. Рекордно подорожчали м'ясо та сало. Стало відомо, скільки коштують продукти в різних регіонах країни, а також де максимальна вартість затребуваних товарів.
З початку року максимально зросли ціни на м'ясо – свинину, яловичину, курятину та сало у Херсонській області.
Свинина
Найдорожча свинина – на Херсонщині, по 295,76 грн/кг. Вона подорожчала на 139,2% порівняно з початком року. Друге місце – у Києва та Київської області, там кілограм м'яса можна купити по 175,72 грн/кг та 173,65 грн/кг відповідно.
Яловичина
У Херсонській області середня ціна на це м'ясо становила 272,40 грн/кг – воно подорожчало на 42,6% порівняно із січнем. У Закарпатській області яловичина продається по 233,91 грн – приріст ціни склав 20,6%.
Яловичина дорога у Львівській області – по 216,99 грн/кг, а також в Івано-Франківській – по 219,42 грн/кг.
Курятина
Вартість курячих тушок максимально зросла на Херсонщині – до 169,09 грн/кг – на 127,3% порівняно з першим місяцем поточного року.
Найдорожче куряче філе – також на Херсонщині, його продають по 277,61 грн/кг – на 116,2% дорожче, ніж на початку року. На другому місці опинилася Кіровоградська область – там це м'ясо реалізують за середньою ціною 143,11 грн/кг – приріст ціни становить 18,4%.
Сало
Найвищі ціни на традиційний український продукт на Херсонщині – по 265,34 грн/кг (+156,3%) та Київщині – по 229,47 грн/кг (+105,3%).
У Херсонській області у жовтні злетіла ціна на морожену рибу – до 270,61 грн/кг – на 135,7%. А у листопаді максимальна вартість цього продукту зафіксована у Волинській області – 170,49 грн (+58,3%) та Івано-Франківській області – 168,48 грн (+61,9%).