Today.ua

ТОП-6 правил, які допоможуть захиститися від шахраїв у Viber

Користувачі Viber, які хочуть захистити себе і свої банківські карти від шахрайських схем, повинні дотримуватися шести простих правил. В цьому випадку використання мессенджера буде абсолютно безпечним.

1. У Viber рекомендують вкрай уважно ставитися до особистої інформації. Йдеться від номер і термін дії банківської карти, CVV- і PIN-коди, будь-яких інших паролі від карти або інтернет-банкінгу. Такі дані заборонено передавати невідомим контактам, навіть якщо вони представляються співробітниками банків або представниками будь-яких організацій. Також не варто на прохання невідомих осіб встановлювати додатки на свій телефон. Співробітники банків не надають свої послуги через Viber.

2. Якщо навпроти аккаунта бренду є синя галочка - це знак офіційного партнера Viber, який означає, що компанія перевірена месенджером і не викликає підозр.

3. В чатах з офіційним бізнес-аккаунтом не повинно бути телефонного номера відправника під ім'ям компанії.

4. У профілях бізнес-компаній повинні міститися вичерпна інформація про фірму, офіційний логотип, адресу та контактний номер телефону.

5. Захиститися від дзвінків шахраїв, можна включивши опцію «Захисту від зайвих дзвінків». Відкрийте розділ «Ще», увійдіть у вкладку «Налаштування» - «Виклики« Захист від зайвих дзвінків ».

6. Якщо ви зіткнулися з підозрілим акаунтів або користувачем, повідомте про нього в службу підтримки Viber. Виберіть пункт «Це спам» або «Заблокувати».

Дізнайтеся також, як відключити рекламу в Viber, щоб вона не турбувала і не доставляла незручностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ