Today.ua

Telegram поширює небезпечний вірус, який перехоплює управління смартфоном або ПК

Мессенджер Telegram почав поширювати небезпечний вірус, який впроваджується в систему смартфону, планшета або комп'ютера і перехоплює управління. Троян отримує доступ до конфіденційної інформації, веб-камери, паролів та навіть клавіатури.

Активізацію хакерів і сплеск атак на користувачів Telegram зафіксували експерти "Лабораторії Касперського". Вірус потрапляє в пристрій після того, як власник гаджета отримає в Telegram і відкриє повідомлення з китайськими ієрогліфами. Якщо перевести текст в "Гугл-Транслейт", то можна прочитати щось на кшталт "Отримати платіжне доручення".

Найчастіше подібні повідомлення отримують в Telegram любителі шопінгу на AliExpress і інших майданчиках онлайн-продажів. Зараження пристрою трояном Gh0st дуже небезпечно, вірус однаково небезпечний для будь-яких гаджетів, включаючи ПК.

Троян Gh0st запускає вбудовані інструменти віддаленого доступу до інфікованого пристрою. В результаті, автори небезпечного ПО перехоплюють натискання кнопок на клавіатурі, крадуть паролі і облікові записи власника, отримують можливість підключитися до веб-камери та робочого столу, можуть дистанційно управляти пристроєм на свій розсуд. Щоб захистити свій пристрій від небезпечного вірусу, фахівці рекомендують не відкривати в Telegram файли невідомого походження і ні в якому разі не переходити за посиланнями від неперевірених відправників.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 10 ознак, що ваш смартфон заражений вірусом, який атакує інтернет-банкінг та може вкрасти всі ваші гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ