Today.ua

Тарифи на електроенергію в новобудовах можуть бути вдвічі дорожчими, ніж в старих будинках

При покупці квартири в будинках нової споруди слід бути дуже уважним, оскільки існує цілий ряд нюансів, які можуть зіпсувати радість від придбання житла. Особливо важливо звернути увагу на тарифи на електроенергію.

Перш за все, перед укладанням угоди з купівлі квартири на первинному ринку слід з'ясувати, за якою схемою здійснюється електропостачання новобудови. Якщо схема тимчасова, то краще почекати з покупкою, оскільки ви отримаєте масу неприємних проблем.

Тимчасова схема електропостачання не розрахована на забезпечення електрикою багатоквартирного будинку, її прокладають для проведення будівельних та ремонтних робіт. У будинку, де тимчасова система електропостачання не перероблена в постійну, незмінно будуть виникати проблеми з напругою, траплятися часті аварійні відключення. Нові господарі квартир зіткнуться з труднощами щодо укладення договорів з оператором системи розподілу. І ще один важливий факт: при тимчасовій системі електропостачання за світло доведеться платити по промисловому тарифу.

Крім того, необхідно упевнитися, що ділянка під будівництво будинку був оформлена в повній відповідності з законом України. Якщо були допущені порушення, то в майбутньому органи місцевого самоврядування не дадуть дозвіл на будівництво живильної кабельної лінії та трансформаторної підстанції до об'єкта.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з'явиться пільговий тариф на електроенергію. Але знижку отримають не всі ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ