Today.ua

Зв'язок під час війни: як максимально зекономити зарядку смартфону

Українцям критично важливо підтримувати зв'язок із рідними та близькими під час війни. Також необхідно оперативно отримувати інформацію про події у країні. Зарядка смартфону часто підводить у важливий момент. Експерти порадили, як його її продовжити.

У Державній службі спеціального зв'язку порадили перевести гаджет в режим економії. Ця функція доступна у смартфонах на iOS та Android. Багато енергії споживає більша яскравість екрану – її потрібно зробити мінімальною.

Оберіть короткий режим очікування. Вимкніть у налаштуваннях синхронізацію, автозавантаження програм та вібрацію.

Також бажано прибрати автоматичний поворот екрану. Якщо вам не потрібно підключати бездротові навушники або стовпчик, є сенс відключити Bluetooth. Також навряд чи вам знадобиться GPS.

За наявності доступу до надійної мережі Wi-Fi можна увімкнути на смартфоні режим польоту. Це значно заощадить заряд пристрою, але відключить доступ до мобільної мережі. Не завантажуйте пристрій завантаженням інструкцій або файлів.

Телефон особливо швидко розряджається під час ігор та перегляду відео. Від них у критичні моменти краще відмовитись.

Видаліть програми, в яких немає крайньої необхідності. Вони часто завантажують смартфон навіть під час роботи у фоновому режимі.

Нагадаємо про шість секретів, які допоможуть продовжити роботу батареї мобільного телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ