В Україні за останній місяць осені змінилася вартість м'яса. На початку листопада свинина помітно подорожчала, а курятина подешевшала. Супермаркети показали нові ціни на продукти.
Свинина
За даними порталу Мінфін, майже всі види свинини дорожчали на кілька гривень. Середня ціна грудинки минулого місяця становила 172,80 грн/кг, а зараз – 173,21 грн/кг. Ошийок у жовтні продавався по 213,65 грн/кг, а поточного місяця – по 216,35 грн/кг. Шашличне м'ясо місяць тому реалізували за 176,88 грн/кг, а зараз – по 177,44 грн/кг.
Проте лопатка, ребра та підчеревок трохи подешевшали. Середня ціна лопатки у жовтні становила 167,86 грн/кг, а у листопаді – 158,74 грн/кг. Ребра, які минулого місяця реалізувалися по 168,65 грн/кг, зараз продають по 166,21 грн/кг. Підчеревок місяць тому коштував у середньому 170,68 грн/кг, а зараз – по 167,97 грн/кг.
Курятина
Середня ціна кілограма курячих стегон впала зі 101,88 до 95,95 грн. Гомілки також подешевшали – з 75,02 до 70,45 грн/кг. Вартість курячого філе підвищилася на кілька копійок – із 134,57 до 134,60 грн/кг.
Слідом за м'ясом змінилися ціни на сіль та цукор. Солодкий продукт у жовтні пропонували за середньою ціною 34,61 грн/кг, а зараз – 34,57 грн/кг.
Сіль же продовжує дорожчати. У жовтні морську продавали по 31,70 грн/кг, а зараз – вже по 32,55 грн/кг.
Нагадаємо, що в Україні за місяць різко подорожчало сало.