В Україні значно подорожчали два популярні види м'яса – свинина та курятина, а також сало. Стало відомо, де продукти коштують дешевше у березні.
Свинина
Грудинку у лютому продавали в середньому по 168,13 грн/кг, а зараз ціна зросла до 169,90 грн/кг. Мінімальна вона у МегаМаркеті – 160 грн/кг.
Ошийок подорожчав за місяць зі 192,04 грн/кг до 201,28 грн/кг. В Ашані це м'ясо дешевше – по 189 грн/кг.
Ребра в останній місяць зими можна купити по 161,19 грн/кг, а навесні ціна зросла до 162,09 грн/кг. В Ашані їх реалізують по 154,45 грн/кг.
Сало
Солоне сало також подорожчало у магазинах. Місяць тому кілограм коштував у середньому 258,47 грн, а зараз – 271,04 грн. Мінімальна ціна сала – у торговельній мережі Ашан – 255,30 грн.
Домашнє сало навпаки стало доступнішим. У лютому його продавали по 186,86 грн/кг, а у березні вартість знизилася до 179 грн/кг (МегаМаркет).
Курятина
Курятина залишається найдешевшим видом м'яса в Україні. Стегна, які коштували 98,88 грн/кг, у поточному місяці доступні за 107,95 грн/кг. Мінімальна ціна у мережі Варус – по 103,90 грн/кг.
Гомілки продавали у лютому по 74,24 грн/кг, а у березні – по 74,95 грн/кг. У Варусі вони доступні по 74,90 грн/кг.
Куряче філе місяць тому коштувало 139,95 грн/кг, а зараз воно представлене по 144,60 грн. Це м'ясо дешевше у Варусі – по 139,90 грн/кг.