Українські супермаркети оновили ціни на яйця, сало, м'ясо, гречку та капусту. Стало відомо, скільки коштують продукти в середині листопада.
Станом на 15 листопада середня ціна десятка яєць – 74,03 грн – ТМ Ясенсвіт, та 76,19 – ТМ Квочка. У жовтні продукт коштував 60,71 та 57,23 грн відповідно, повідомив Мінфін.
Сало минулого місяця продавалося по 199 грн/кг домашнє та 254,93 грн солоне. У листопаді потрібно заплатити 189 грн/кг та 258,43 грн/кг відповідно.
Середня вартість свинини у листопаді знизилася. Нині середня ціна грудинки – 167,46 грн/кг, лопатки – 156,94 грн/кг, ошийка – 193,94 грн/кг, підчеревка – 167,97 грн/кг, ребер – 164,71 грн/кг, шашлика – 183,27 грн/кг. Минулого місяця грудинка коштувала 170,82 грн/кг, лопатка – 167,86 грн/кг, ошийок – 213,65 грн/кг, підчеревок – 170,68 грн/кг, ребра – 168,65 грн/кг, а шашлик - 176,88 грн/кг.
Курятина також трохи подешевшала. Курячі стегна у жовтні продавалися по 101,88 грн/кг, гомілки – по 75,02 грн/кг, філе – по 134,57 грн/кг. Зараз ціна кілограма стегон – 99,95 грн, гомілок – 74,95 грн, а філе – 134,45 грн.
Гречка у жовтні реалізувалася по 80,78 грн/кг. У середині листопада крупа стала доступнішою – по 76,37 грн/кг.
Білокачанна капуста, яка у жовтні продавалася по 15,63 грн/кг, зараз подешевшала до 13,48 грн/кг. Молода капуста впала з 30,07 до 28,53 грн/кг.
Професор Київської школи економіки та президент CFO Club Ukraine Михайло Колесник повідомив, що у 2022 році інфляція становитиме до 30%. Це відповідає рівню помірно галопуючої інфляції.
Раніше повідомлялося, що буде з цінами на яйця найближчим часом.