Великі українські супермаркети оновили ціни на свинину, курятину та сало. М'ясо помітно подорожчало наприкінці вересня.
Аналітики порталу Мінфін промоніторили зміни вартості свинини, курятини та сала. Зазначено, що ціни різко зросли порівняно з минулим місяцем. Деякі позиції подорожчали на 20 грн і більше.
Свинина
Середня ціна свинячої грудинки зросла з 144,89 до 159,46 грн/кг, ошийка - з 189,54 до 213,35 грн/кг, лопатки - з 139,79 до 158,34 грн/кг, шашлику - з 152,93 до 162,69 грн/кг, а ребер із 144,90 до 163,96 грн/кг.
Найдешевша грудинка продається в торговій мережі Новус – по 149 грн/кг, лопатка в Ашані – по 149,90 грн/кг, ошийок у Метро – по 189,90 грн/кг, підчеревок у Варусі – по 146,90 грн/кг, ребра також у Варусі – по 154,90 грн/кг, а шашличне м'ясо у цьому ж супермаркеті – по 129,90 грн/кг.
Курятина
Курятина додала менш суттєво. Стегна порівняно із серпнем подорожчали з 95,85 до 96,95 грн/кг. Філе в останній місяць літа коштувало 133,50 грн/кг, а зараз – 136,27 грн/кг. Гомілка раніше продавалася по 69,85 грн/кг, а зараз – по 75,45 грн/кг.
Гомілка вигідніше купувати у магазинах мережі Варус – по 70,90 грн/кг, як і філе – по 129,90 грн/кг. Стегна реалізуються по 96,99 грн/кг та 96,90 грн/кг у Новусі та Варусі відповідно.
Сало
Сало подорожчало значно значно, ніж курятина. Домашнє, яке у серпні коштувало 154 грн/кг, зараз коштує 180 грн/кг.
Солоне сало минулого місяця продавали в середньому по 209,81 грн/кг, а зараз – по 247,93 грн/кг. Воно дешевше в мережі Метро – по 224,90 грн/кг.
Нагадаємо, як приготувати котлети, як у ресторані McDonald's. Рецепт соковитого м'яса запропонував український шеф-кухар Євген Клопотенко.