Today.ua

Супермаркети оновили ціни на сало та м'ясо: скільки коштують продукти після Великодня

В Україні після Великодня зміниться ціни на багато продуктів. Стало відомо, скільки в супермаркетах коштують сало та м'ясо – свинина та курятина.

Ціни на сало

За даними Мінфіну, домашнє сало у березні продавали у середньому по 180,88 грн. За даними на 19 квітня, кілограм популярного продукту коштуватиме 179 грн (торгова мережа МегаМаркет).

Солоне сало подешевшало більш значно - зі 268,29 грн до 263,10 грн. Мінімальна вартість зафіксована у магазинах Ашан – 256,30 грн/кг.

Ціни на курятину

Найдешевше м'ясо в Україні за місяць подорожчало. Курячі стегна, які у березні продавали по 104,47 грн/кг, наразі доступні по 107,95 грн/кг. У супермаркетах Варус це м'ясо продають по 103,90 грн/кг.

Курячі гомілки минулого місяця реалізували по 74,90 грн/кг. У другій половині квітня середня ціна практично не змінилася – 74,95 грн/кг. У Варусі їх реалізують по 74,90 грн/кг.

Куряче філе подорожчало зі 141,70 грн/кг до 143,60 грн/кг. Вони доступніші в Новусі – 139 грн/кг.

Ціни на свинину

Усі види свинини за місяць значно подорожчали. Максимально злетіли ціни на ошийок, який часто використовують для приготування шашлику.

Грудинка подорожчала зі 170,97 грн/кг до 182,16 грн/кг. У Новусі вона дешевша – 174 грн/кг.

Лопатка подорожчала зі 162,37 грн/кг до 180,80 грн/кг. Мінімальна вартість – у супермаркетах Новус – 144,99 грн/кг.

Ошийок злетів у ціні. Минулого місяця його продавали по 200,65 грн/кг, а зараз – по 247,19 грн/кг. В Ашані цінник зафіксований на рівні 227,95 грн/кг.

Підчеревок у березні в середньому коштував 161,49 грн/кг, а у квітні подорожчав до 180,96 грн/кг. В Ашан його можна купити по 175,90 грн/кг.

Ребра у березні були представлені по 164,86 грн/кг, а у квітні ціна зросла до 173,71 грн/кг. У Новусі їх можна придбати по 144,99 грн/кг.

Шашличне м'ясо подорожчало зі 180,16 грн/кг до 195,06 грн/кг. У супермаркетах Варус найвигідніша ціна – 151,90 грн/кг.

Раніше повідомлялося, як після Великодня змінилися ціни на яйця, цибулю, картоплю та капусту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ