Today.ua

Субсидії в Україні за наявності заборгованості: у яких випадках зберігається виплата допомоги на оплату ЖКГ

Українцям розповіли, як не втратити житлову субсидію, якщо утворився значний борг за комунальні послуги, з яким субсидіант не погоджується. Якщо все зробити правильно, то є шанс зберегти допомогу від держави на оплату послуг ЖКГ.

Згідно з українським законодавством, виплата житлової субсидії має бути припинена, якщо отримувач не сплатив вчасно ЖКГ-послуги та у нього накопичився борг. Однак, нерідко відбувається так, що заборгованість виявляється неправомірною, утворюється через допущені не з вини субсидіанти помилки.

У випадках, коли одержувач житлової субсидії не згоден із заборгованістю, слід написати заяву до місцевого облгаззбуту з вимогою провести перерахунок та врегулювати питання фактичного спожитого газу та виставляння відповідних рахунків. Крім того, оператор має скасувати необґрунтовану заборгованість. Таким чином можна уникнути зупинки виплати субсидій. В інших випадках, коли, наприклад, громадянин має прострочену заборгованість (більше 3 місяців від 340 гривень) і він звертається за призначенням або перепризначенням субсидії, то йому в наданні допомоги від держави на оплату комунальних послуг буде відмовлено.

Нагадаємо, в Україні обмежили терміни виплат житлових субсидій. Що потрібно знати українцям, котрі претендують на отримання допомоги від держави?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ