Today.ua

Студентів в Україні позбавлятимуть стипендій та пільг: кого та коли покарають

Уряд України має намір ухвалити закон, згідно з яким студентів навчальних закладів зможуть позбавляти стипендій та пільг, а також відраховувати як покарання.

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні поправки до чинного Закону "Про освіту". Автори законопроекту №5461 пропонують жорстко карати студентів, що продають академічні роботи. Йдеться про учнів навчальних закладів, що продають реферати, курсові, дипломні, докторські та інші види академічних робіт.

Відповідний проект закону вже опубліковано на сайті Верховної Ради України. Народні обранці вирішили навести лад у сфері освіти та встановити відповідальність за передачу авторських прав на реферати, курсові та інші роботи третім особам за грошову винагороду або без неї. Як покарання студентів повторно відправлятимуть на складання контрольних робіт, заліків та іспитів або навіть повторне проходження освітньої програми. Порушників також пропонують позбавляти стипендій та пільг з оплати навчання. Крім того, студентів можуть відключати з навчального закладу, за винятком тих, хто здобуває загальну середню освіту.

Нагадаємо, в Україні збільшать стипендії студентам до 6500 гривень. Хто отримуватиме підвищені виплати і за які заслуги?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ