Today.ua

Вартість оренди житла в Україні знизилась вдвічі: де зняти недорогу квартиру

У перші тижні війни вартість оренди житла у західних областях України стрімко зросла. Попит значно перевищував пропозицію, тому внутрішнім переселенцям було складно знайти квартиру чи будинок навіть за дуже високими цінами.

Майже через два місяці після початку бойових дій потік біженців поступово зменшився. Багато українців повернулися додому, переважно це мешканці центральних та північних областей.

Так, якщо у березні 2022 року вартість оренди квартири у Львові досягала кількох тисяч доларів на місяць, а однокімнатне житло без ремонту здавали співвітчизникам від 10 000 гривень на місяць, то починаючи з середини квітня орендувати житло можна вдвічі дешевше.

В Івано-Франківську, Чернівцях та Тернополі ситуація на ринку нерухомості залишається напруженою. Українці, які змушені були покинути свої будинки та їхати до спокійніших регіонів рідної країни, зіткнулися з тим, що їм доводиться по місяцю шукати відповідні варіанти житла.

Важко, але можна орендувати однокімнатну квартиру за 3000 гривень, але в такому житлі не буде пральної машини, а меблі та ремонт – ще радянських часів. Для тих, хто хоче зняти квартиру з добрими умовами, доведеться розщедритися. Ціни на оренду житла з побутовою технікою, меблями та ремонтом стартують від 500 доларів на місяць.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, що буде на ринку оренди житла в Україні у травні 2022 року. На які квартири зросте попит?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ